فهرست مطالب
Toggleبهترین و سریعترین روش ترک زولپیدم، درمان و ترک بستری در کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه، به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد تهران تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و تیم روانشناسی می باشد تا بیماران امکان روان درمانی در کنار درمان جسمانی را داشته باشند. مدت زمان ترک زولپیدم، به پارامترهای مختلفی همچون دوز و مدت زمان مصرف و شرایط سلامت مصرف کننده دارد که بعد از انجام معاینات اولیه توسط پزشک مشخص می گردد.
از دیگر مزیت های درمان در کمپ ترک اعتیاد شبانه روزی جمشیدیه می توانیم به بهره مندی از تجهیزات و امکانات بیمارستانی و رفاهی همچون استخر سرپوشیده و سالن بدنسازی و مطب دندانپزشکی اختصاصی اشاره کنیم که شرایط بسیار مناسبی را برای بیماران ایجاد می کند.
زولپیدم یک داروی، آرام بخش و خواب آور است که با نام تجاری آمبین به فروش می رسد. زولپیدم متعلق به گروه داروهای خواب آور است که با فشار بر سیستم عصبی مرکزی و کاهش فعالیت مغز عمل می کند و اثرات آرام بخش دارد. در نتیجه به افراد کمک می کند تا به راحتی بخواب بروند و در خواب مفیدی داشته باشند. از آنجا که زولپیدم فعالیت مغز را کاهش می دهد، علائم اضطراب را نیز کاهش می دهد.
زمانی که برای فردی زولپیدم تجویز می شود، باید به چند نکته توجه کند. اول، زولپیدم به عنوان یک درمان طولانی مدت بی خوابی در نظر گرفته نشده است. معمولاً فقط برای چند هفته تجویز می شود. این به این دلیل است که افراد ممکن است نسبت به آن تحمل پیدا کنند که منجر به اعتیاد و وابستگی می شود.
پزشک ممکن است از بیمار بپرسد که آیا در کنار زولپیدم از سایر مواد مخدر و یا سایر مواد از قبیل داروهای تجویز شده و بدون نسخه استفاده می کند یا خیر. همچنین، سابقه بیمار یا سابقه خانوادگی سوء مصرف یا اعتیاد برای پزشکان بسیار مهم است که باید قبل از تجویز زولپیدم از آن آگاهی داشته باشند.
وابستگی به مواد مخدر زمانی اتفاق می افتد که مغز و بدن فرد بارها در معرض یک ماده مخدر قرار گرفته است. به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد مخدر، بدن با حضور این ماده در سیستم خود سازگار می شود. هنگامی که فردی به زولپیدم وابسته می شود و ناگهان مصرف آن را متوقف کند، ممکن است علائم ترک را تجربه کند.
در صورت کاهش ناگهانی دوز مصرفی، علائم ترک نیز ممکن است ایجاد شود. علاٸم ترک زمانی بروز خواهد کرد که بدن سعی می کند بدون وجود ماده ای که به آن وابسته است، خود را تنظیم کند. بهترین روش برای جلوگیری از وابستگی، پیروی از دستورالعمل های تجویز پزشک و مصرف زولپیدم فقط برای یک دوره کوتاه است. اگر بیشتر از چند هفته دوزهای زیادی از زولپیدم را مصرف کرده ممکن است با قطع آن علائم ترک را تجربه کنید. این علائم ممکن است از احساس ناخوشی عمومی گرفته تا لرزش، حملات پانیک و استفراغ متغیر باشد.
برخی مطالعات نشان می دهد که علائم ترک در افرادی که به طور ناگهانی پس از مصرف طولانی مدت و یا مصرف زیاد اقدام به ترک می کنند، شایع است. برخی افراد زولپیدم را گاهی اوقات به صورت تفریحی (که شامل مصرف دوزهای بیشتر از حد تجویز شده یا به منظور بیدار ماندن پس از مصرف می شود) به منظور بهره گیری از اثرات مست کنندگی آن مصرف می شود.
وابستگی به زولپیدم در افرادی که سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا الکل دارند بیشتر است. وابستگی و بروز علاٸم ترک در افرادی که زولپیدم را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف می کنند به ندرت پیش می آید، اما هنوز هم ممکن است وابستگی ایجاد شود. با توجه به برچسب تولید کننده دارو، علائم ترک در تقریبا 1٪ از افرادی که زولپیدم را طبق دستور پزشک مصرف می کنند ایجاد می شود.
اثرات مصرف مداوم زولپیدم، مشابه سرمستی ناشی از مصرف الکل است و ممکن است باعث اختلال در قضاوت، بیان گفتار نامفهوم و تغییرات رفتاری شود. سوء مصرف زولپیدم بیشتر در بین نوجوانان و جوانان مشاهده می شود. مصرف تفریحی زولپیدم در موقعیت های اجتماعی ممکن است به یک عادت تبدیل شود. گاهی اوقات زولپیدم به عنوان جایگزین سایر مواد مخدر یا برای متعادل کردن اثرات محرک ها استفاده می شود. زولپیدم به صورت تزریقی و استنشاقی مصرف می شود.
متخصصان پزشکی بر این باورند که زولپیدم نسبت به سایر داروهای آرامبخش مانند بنزودیازپین ها کمتر اعتیاد آور هستند. برخی افراد ممکن است تصور کنند که زولپیدم اصلا اعتیادآور نیست. این امر ممکن است منجر به سوء مصرف و در نتیجه اعتیاد فرد مصرف کننده شود.
حتی افرادی که زولپیدم را طبق تجویز و دستور پزشک مصرف می کنند ممکن است در کمتر از دو هفته نسبت به دارو تحمل پیدا کنند. ایجاد تحمل نسبت به یک ماده مخدر به معنی کاهش واکنش بدن نسبت به آن ماده و مصرف آن در یک بازه زمانی مشخص است و در نتیجه نیاز به مصرف دوزهای بیشتر برای رسیدن به همان اثر مطلوب اولیه دارد. وابستگی زمانی ایجاد می شود که بدن آنقدر به حضور این ماده مخدر عادت کرده است که دیگر قادر نیست بدون آن عملکرد عادی داشته باشد. اگر مصرف کننده زولپیدم به طور ناگهانی مصرف آن را متوقف کند یا دوز مصرفی خود را کاهش دهد، بدن او ممکن است واکنش منفی نشان دهد و علائم ترک ایجاد شود.
این امر به ویژه در صورتی است که مصرف کننده سعی کند به طور ناگهانی مصرف زولپیدم را کاهش دهد و یا مصرف آن را بدون نظارت پزشکی متوقف کند. ترک زولپیدم بدون نظارت پزشک بسیار خطرناک است، زیرا علائم ترک آن ممکن است بسیار شدید باشد و برخی از عوارض آن حتی ممکن است کشنده باشد. سم زدایی با کمک و نظارت پزشک در یک کمپ ترک اعتیاد معتبر مانند کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه از عوارض خطرناک ترک اعتیاد جلوگیری خواهد کرد و زوند ترک راحت تری را پشت سر خواهد گذاشت.
اگرچه قبلاً تصور می شد که چنین چیزی به ندرت پیش می آید، اما تحقیقات جدید نشان می دهد که علائم ترک ممکن است در افرادی که زولپیدم را بیشتر یا در دوزهای بالاتر از تجویز شده مصرف می کنند شایع تر باشد. متاسفانه، اطلاعات کافی در مورد ترک زولپیدم در دسترس نیست و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. براساس مطالعات مختلف ترک زولپیدم ممکن است بین خفیف تا شدید متغیر باشد و به عوامل زیر بستگی دارد:
مدت زمان مصرف زولپیدم
دوز مصرفی فرد مصرف کننده
روش مصرف (مانند بلعیدن قرص، استنشاق یا تزریق)
علائم خفیف ترک شامل بی خوابی و بی قراری است. این علائم ممکن است آزاردهنده باشد و ممکن است کمی در فعالیت های روزانه شما اختلال ایجاد کنند، اما جدی نیست. علائم شدید ترک، که مانع از انجام فعالیت های عادی شما می شود. شامل علائم شبیه آنفولانزا مانند تهوع و استفراغ، تعریق و گرفتگی عضلات است. برخی افراد اضطراب و نگرانی شدید را تجربه می کنند. همچنین ممکن است لرزش، سبکی سر، حملات پانیک یا حتی تشنج را تجربه کنند.
علائم ترک زولپیدم ممکن است از چند ساعت پس از آخرین دوز مصرفی تا چند روز بعد نمایان شود. علائم ترک بسته به فرد مصرف کننده، تعداد دفعات مصرف و نوع زولپیدم مصرف شده، پس از گذشت زمان های مختلف نمایان می شوند. به عنوان مثال، زولپیدم پیوسته رهش به این معنی است که علائم ترک ممکن است طولانی تر از 24 تا 72 ساعت پس از آخرین دوز شروع شود.
اضطراب
نوسانات خلقی
از دست دادن حافظه
اختلالات خواب
لرزش
حالت تهوع و استفراغ
بدن درد
لرزش دست
سردرد
تنفس غیر طبیعی سریع
بی قراری
مشکلات گفتاری
تعریق
گیجی یا هذیان
بیخوابی
حملات پانیک
در طول هفته اول یا بیشتر پس از ترک، علائم زولپیدم شامل تمایل شدید به مصرف زولپیدم، افسردگی، پارانویا و کابوس می شود. هنگامی که فردی وارد هفته دوم ترک زولپیدم می شود، علائم ممکن است شامل احساس مه مغزی (اختلالات فکری)، افسردگی، تغییر در خلق و خو و حملات پانیک باشد. با گذشت هفته ها پس از ترک، برخی افراد به طور مداوم با مشکلات خواب دست و پنجه نرم می کنند و علائم روانی ترک زولپیدم را تجربه خواهند کرد.
ترک زولپیدم ممکن است از چند هفته تا چند ماه ادامه داشته باشد. یکی از شایع ترین علائم ترک زولپیدم بی خوابی برگشتی نام دارد. با داروهای کاهنده فعالیت عصبی مانند زولپیدم، علائم برگشتی بسیار شایع است. علائمی که به دلیل وجود آنها دارو تجویز شد، در واقع در طول قطع مصرف مجدداً به صورت شدیدتری ظاهر خواهند شد.
بی خوابی برگشتی
هدف اصلی زولپیدم، درمان کوتاه مدت اختلالات خواب، به ویژه بی خوابی است. هنگامی که فردی به داروی زولپیدم وابسته می شود و مصرف آن را متوقف می کند، ممکن است قادر به خوابیدن نباشد. این مورد به عنوان «بی خوابی برگشتی» شناخته و تعریف می شود که یکی از علائم ترک زولپیدم است که در آن ناتوانی در خوابیدن، اغلب بدتر از قبل نمایان خواهد شد. هنگامی که فرد مصرف کننده به طور کامل و ناگهانی مصرف زولپیدم را متوقف می کند، احتمال بی خوابی برگشتی افزایش می یابد. بیخوابی برگشتی زمانی روی می دهد که احتمال عوارض بیشتری مانند تشنج یا حتی هذیان وجود دارد.
بی خوابی برگشتی به این دلیل روی می دهد که زولپیدم سیستم عصبی مرکزی را سرکوب می کند و شلیک اعصاب خاصی را در مغز کاهش می دهد. هنگامی که مصرف زولپیدم به طور ناگهانی متوقف می شود، اثرات کاهندگی زولپیدم به طور ناگهانی از بین می رود و مغز را وادار به تلاش برای غلبه بر این تغییر ناگهانی می کند. این امر منجر به ناتوانی در خوابیدن، به همراه افزایش اضطراب و سایر علائم ترک می شود. به جای ترک ناگهانی مصرف، توصیه می شود با یک پزشک صحبت کنید تا بتوانید دوزهای مصرفی خود را به طور تدریجی در یک مرکز سم زدایی مانند کمپ ترک اعتیاد لاکچری جمشیدیه (به منظور جلوگیری از عوارض جانبی پیچیده تر )کاهش دهید، به این معنی که مصرف زولپیدم به مرور زمان و به تدریج کاهش می یابد.
برخی از افرادی که قبلا مبتلا به اعتیاد به زولپیدم بودند، گزارش کرده اند که بی خوابی برگشتی آنها چند هفته پس از تصمیم به ترک ادامه داشته است. اما در نهایت، اکثر افراد مبتلا به اعتیاد به زولپیدم پس از پایان دوره ترک، بهتر می خوابند.
مدت زمان ترک زولپیدم در مصرف کنندگان مختلف متفاوت است. علائم ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشد. کسانی که دوزهای بیشتری را در مدت زمان طولانی تری مصرف می کنند، عموماً شدیدترین علائم را تجربه خواهند کرد. مصرف کنندگان سنگین زولپیدم احتمالاً نسبت به مصرف کنندگان متوسط، مدت طولانی تری با علائم ترک دست و پنجه نرم می کنند.
دوز معمولی زولپیدم، 5 میلی گرم در روز است. اما بسیاری از افراد مبتلا به اعتیاد به زولپیدم دوزهای بسیار بیشتری را مصرف می کنند، اغلب 10 تا 20 میلی گرم در روز و در برخی موارد بیشتر از صد میلی گرم. افرادی که زولپیدم CR (رهاسازی کنترل شده) مصرف می کنند باید توجه داشته باشند که علائم ترک آنها ممکن است بیشتر طول بکشد.
هدف زولپیدم این است که مصرف کنندگان بتوانند بیشتر در خواب بمانند، در حالی که زولپیدم معمولی به مصرف کنندگان در خوابیدن رفتن کمک می کند. زولپیدم CR با ماندن در بدن به مدت طولانی تر، باعث می شود مدت زمان طولانی تری مصرف کنندگان در خواب بمانند و این به این معنی است که حذف زولپیدم از بدن به مدت زمان بیشتری نیاز دارد.
نیمه عمر زولپیدم، حدود 2 ساعت است که از سایر داروهای آرام بخش کوتاه تر است. نیمه عمر مدت زمانی است که طول می کشد تا دارو از بدن خارج شود. علائم ترک زولپیدم معمولاً ظرف 48 ساعت پس از آخرین دوز مصرف شده نمایان می شود. برای اکثر افراد، علائم در روزهای اول و دوم خفیف اما افزایشی خواهد بود.
معمولاً حدود 48 ساعت پس از آخرین دوز مصرف شده زولپیدم، علائم ترک بطور کامل آشکار می شود. روزهای سوم تا پنجم زمانی است که علائم برای اکثر افراد در شدیدترین حالت ممکن هستند. مصرف کنندگان احتمالا دچار سردرگمی، از دست دادن حافظه و نوسانات خلقی می شوند. همچنین به خواب رفتن در این دوران دشوار است. مصرف کنندگان ممکن است احساس لرزش و حالت تهوع داشته باشند. برخی افراد نیز دچار حملات پانیک می شوند. بی خوابی برگشتی ممکن است هنوز یک چالش دشوار باشد.
پس از به اوج رسیدن علائم ترک، مصرف کنندگانی که قبلا مبتلا به اعتیاد به زولپیدم بوده اند، احساس بهتری را تجربه می کنند. علائم در هفته دوم به آرامی از بین رفته و باید بتوانند بدون زولپیدم بخوابند.
سم زدایی از زولپیدم، تقریبا همیشه شامل یک رویکرد کاهشی است. با کاهش تدریجی دوز های مصرفی به مرور زمان، بدن فرد مصرف کننده که در حال بهبودی است ممکن است بتواند به آرامی بدون مصرف زولپیدم به زندگی خود ادامه دهد. سم زدایی مخروطی یا تدریجی، از فعالیت شدید بدنی که ممکن است منجر به حملات پانیک، تشنج و فشار خون بالا شود، جلوگیری می کند. برخی از افراد ممکن است زولپیدم را در کمتر از دو هفته کاهش دهند در حالی که ممکن است برای برخی افراد دیگر ماه ها طول بکشد. در هر صورت، هدف سم زدایی از زولپیدم، به حداقل رساندن ناراحتی و جلوگیری از علائم خطرناک ترک است.
یک رویکرد کاهشی و تدریجی، علائم ترک زولپیدم را کاهش داده و احتمال بروز علائم شدیدتر را کاهش دهد. سم زدایی زولپیدم بهتر است که تحت نظارت پزشک و در مرکز معتبری مانند کمپ ترک اعتیاد لاکچری جمشیدیه انجام شود، به خصوص برای افرادی که مقادیر زیادی زولپیدم را در مدت زمان طولانی مصرف کرده اند. برنامه سمزدایی که تحت نظارت پزشک انجام شود به بیمار کمک خواهد کرد تا بتوانند با اطمینان بیشتری اقدام به سم زدایی کنند.سم زدایی پزشکی شانس فرد را برای سپری کردن موفقیت آمیز مراحل ترک زولپیدم افزایش می دهد.
در طول سم زدایی پزشکی زولپیدم، متخصصان پزشکی می توانند با بیماران به منظور درمان اختلالات روانی زمینه ای که ممکن است داشته باشند، تمرین کنند. مزایای سم زدایی پزشکی زولپیدم شامل ثبات روحی و جسمی است. برای کسی که مبتلا به اعتیاد به چندین ماده مخدر است، سم زدایی پزشکی اغلب بهترین گزینه است. سوء مصرف مواد مخدر مختلف و اعتیاد شرایط پیچیده تری هستند که نیاز به سم زدایی پزشکی و درمان اعتیاد دارند.
کمپ ترک اعتیاد خصوصی جمشیدیه، درمان بستری و سرپایی سم زدایی زولپیدم تحت نظر پزشک را به عنوان بخشی از برنامه های خود ارائه می دهد. با این وجود، درمان اعتیاد به زولپیدم اغلب پیچیده تر از گذراندن دوره ترک است. ترکیب فرآیند کاهش تدریجی مصرف زولپیدم با روشهای درمانی مانند درمان شناختی رفتاری، شانس بهبود موفقیتآمیز را افزایش میدهد.
هم سم زدایی تحت نظارت پزشک و هم درمان برای کمک به مصرف کنندگان سابق برای ترک دائمی زولپیدم ضروری هستند. اگر شما یا یکی از عزیزانتان با اعتیاد به زولپیدم دست و پنجه نرم می کنید و نگران عود مجدد مصرف هستید، کمپ ترک اعتیاد VIP جمشیدیه آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است. همین امروز با یکی از کارشناسان ما در کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه تماس بگیرید تا اطلاعات بیشتری را درباره گزینههای درمانی متناسب با شرایط خود کسب کنید.
3 Comments
سلام وقت شما بخیر
من حدود دوماه هست که قرص زولپیدم ۵ مصرف میکنم. جتد روزیه که شبا با وجود قرص خوابم نمیبره. در طول روز خواب آلودگی شدید دارم. سر درد و گیجی هم دارم. میخوام مصرف زولپیدم رو قطع کنم تا بهش وابسته نشدم.
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سریع قطع کن وگرنه مثل من که ۶ساله دارم مصرف میکنم و نمیتونم بدون اون بمونم میشی
هر وقت خواستم ذولپیدم رو کنار بزارم بعد دو روز گودی کمر و دور ناف شدیدا خارش میگیره
کمکم کنید چیکار کنم همین خارش بعث میشه دوباره ذولپیدم بخورم