معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه 55 درصد علت طلاقها ناشی از اعتیاد است، گفت: در قانون پنجم توسعه نیز به موضوع توجه به آسیبهای اجتماعی مطرح شده بود اما در حال حاضر حتی پیشنویس آن هم نوشته نشده است.
به گزارش فارس از مشهد، شهین دخت مولاوردی ظهر امروز در جلسه اتاق فکر بررسی آسیبهای اجتماعی زنان و خانواده که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: امروز بحث کاهش طلاق و اعتیاد موضوعی است که نه تنها در استان خراسان رضوی بلکه در سطح کشور مطرح است.
وی با بیان اینکه در بحث طلاق باید به دنبال راهکاری اساسی باشیم، افزود: در بحث طلاقهای عاطفی میتوان قبل از آن با انجام مشاوره از این گونه طلاقها جلوگیری کرد و باید به سمت پیشگیری و بازدارندگی در ارتباط با طلاقهای عاطفی حرکت کنیم.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده بیان کرد: بیکاری، فقر اقتصادی و فقر فرهنگی ازجمله علل طلاق است اما اعتیاد بنیان خانواده را تضعیف میکند به طوری که امروز 55 درصد علت طلاقها ناشی از اعتیاد است و متأسفانه 62 از درصد معتادان متأهل هستند.
مولاوردی تصریح کرد: امروز باید 17 دستگاه پاسخگوی آسیبهای اجتماعی باشند و در قانون پنجم توسعه نیز به موضوع توجه به آسیبهای اجتماعی مطرح شده بود اما در حال حاضر حتی پیشنویس آن هم نوشته نشده و ما در قانون برنامه ششم توسعه به دنبال تنظیم برنامههای واقعبینانه همراه با احکام مفید در اجرایی کردن طرحها هستیم.
وی ادامه داد: امروز در آستانه برنامه ششم توسعه بعید میدانم وضع مناسبی برای پدیدههای اجتماع و آسیبهای اجتماعی وجود داشته باشد اما ما باید در برنامه ششم توسعه از هرگونه کلیگویی و برخورد آرمانگرایانه پرهیز کنیم و گزارش قابل دفاعی را ارائه دهیم زیرا در غیر این صورت شاهد اجرای آن نخواهیم بود.
معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: حفظ امنیت اجتماعی و مصونیت خانوادهها از تزلزل در رأس اهداف و سیاستها من است و ما توجه داشته باشیم که امروز خانوادهها درگیر فضای مجازی و واقعی شدهاند و موارد فضای مجازی را نباید نادیده بگیریم.
مولاوردی عنوان کرد: برگزاری اینگونه جلسات سبب حل بسیاری از مشکلات و معضلات بانوان و خانوادهها میشود و باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از روند صعودی معضلات به کار بندیم زیرا امروز قانون و سند در این ارتباط وجود دارد اما نیازمند هماندیشی بیشتر برای حل معضلات هستیم.
وی اضافه کرد: متأسفانه ما در کشور بعد از اینکه مشکلی و معضلی رخ میدهد به دنبال حل آن میرویم در حالی که میتوان در ابتدا با پیشگیری، مانع از بروز معضل شد و به طور کلی با همافزایی و همکاری سازمانهای مرتبط با معاونت امور زنان و خانواده میتوانیم تأثیرات مثبتی در حوزه زنان و خانواده به دست آوریم.