این اصطلاحی است که به قارچ سایلوسیبین psilocybin که محتوی یک ماده توهم زا است اطلاق می شود. شخص می تواند این قارچ را با شکلات بخورد، دم کرده و یا با خوراکیهای دیگر ترکیب کند آ نچنان که برخی افراد برای از بین بردن طعم تلخ آن با لایه ای از شکلات پوشش داده و بعد مصرف می کنند. حدود 30 دقیقه پس از مصرف اثرات توهم زائی شروع می شود. برداشت فرد از رنگ، صدا و نور ممکن است تغییر کند. سطوح ممکن است به نظرمتحرک یا موج دار برسد یا بنظر برسد درپشت جسم در حال حرکت هاله ای باقی میمانند. علاوه بر این برخی از افراداثراتی چون تهوع، ضعف عضلانی، و دیگر تغییرات فیزیکی را تجربه می کنند. تغییرات ادراکی و تفکر می تواند بین سه تا هشت ساعت طول بکشد.
صدها نوع مختلف از قارچ حاوی سایلوسیبین psilocybin است و در نتیجه می تواند خواص توهم زا از خود به نمایش بگذارند . آنها در بخش های گسترده ای از مکزیک، امریکا جنوبی، مالزی، هند و اندونزی رشد می کنند. و همچنین در ایالات متحده و جنوب و شرق استرالیا یافت می شود. گمان می رود که از آنها هزاران سال در مراسم مذهبی استفاده می شده مشخصا آزتک معروف شده بودند.
دردهه های 1950 و1960 آزمایشات گسترده با این دارو بهمراه مسکالین و الاس دی رایج گردید و بخاطر آسیب گسترده وارده به بسیاری از مردم بعنوان یک تجربه بد (سفرهای بد) تمام این مواد مخدر غیر قانونی ساخته شد.
برخی از گروه های قارچ محتوی سایلوسیبین psilocybin از قبیل قارچ ” جادوئی ” به دلیل توهم و تغییر برداشت ممکن است تصور دستیابی به نوعی از بینش را ایجاد کند . برخی از افراددر درمان اختلالات روانی به تازگی علاقه مند به استفاده از این دارو در درمان شده اند. اما در هر شرایطی استفاده از مواد مخدر روانگردان برای رشد شخصیتی حامل مخاطرات آشکار بزرگی است. علاوه بر خطریک تجربه منفی جدی با پیامدهای منفی پایدارو همچنین خطرات ناشی از وابستگی، آسیب و پذیرش مفاهیم خیالی به عنوان واقعیت وجود دارد.
فهرست مطالب
Toggleسایلوسیبین psilocybin می تواند ایجاد مقاومت کند به این معنی که هر دفعه مقدار بیشری باید به مصرف برسد تا همان اثر را ایجاد کند گذشته از اثرات مقاومتی ازنظر فیزیکی قارچ اعتیاد زا بنظر نمی رسد . اما بهر حال شخص می تواند بطور روانی معتاد این ماده مخدر شود
سایلوسیبین psilocybin اثرات روانی دارد که کنترل آتها مشکل است . در تحقیقی که توسط دانشگاه جان هاپکینز بر روی سی وشش نفر که سایلوسیبین را تحت شرایط کنترل شده مصرف کردند انجام شد . هشت نفر تحت تاثیر اضطراب , ترس و وحشت قرار گرفتند.
برخی از افراد ممکن است قادر به افتراق توهم خود از واقعیت نباشند که این امر می تواند خطر آسیب رسانی به خود یا دیگران را بهمراه داشته باشد .
از سال 2008، تعداد انگشت شماری از محققان آزمایشاتی بر روی مواد توهم زا برای روان در مانی انجام دادند. به عنوان مثال سایلوسیبین برای درمان افسردگی و LSD برای درمان اعتیاد به الکل تست شد. استفاده ازمواد توهم زا برای کمک به رفع مشکلات روانی مردم تجربه ای خطرناک است.
یکی از خطرات ناشی از پیام این است تحویل دارو به نوجوانان و جوانانی که به دنبال پاسخ در زندگی خود هستند موجب می شود چراغ سبزی باشد برای جوانان و یا افراد نه چندان جوان برای مصرف و پیدا کردن منابع غیر قانونی این داروها و در نظر بگیرید که چه اتفاقی خواهد افتاد.
خطر دیگر طبیعت غیر قابل پیش بینی سیایلوسیبین psilocybin و دیگرمواد توهم زاست . تکیه بر این دارو به عنوان یک میانبر دسترسی به بینش شخصی نسبت به طبیعت , خواسته و یا مشکلات شخصی عادتی خطرناک است. مواد توهم زا هر کسی را در شرایط آسیب پذیر و یا ناپایدار قرار می دهد.