وضعیت سلامت روان دانشجویان نگران کننده است/شیوع 6 درصدی مصرف مواد در بین دانشجویان
23 مرداد 1400
دانستنی مواد مخدر همراه علائم نوجوانان مشکوک به اعتیاد
23 مرداد 1400
نمایش همه

کوکائین و تست اعتیاد آن

کوکائین

آیا مصرف ماده کوکائین با تست‌های معمول اعتیاد برای ازدواج یا استخدام قابل تشخیص است؟ آزمایش اعتیاد به کوکائین مانند دیگر تست های اعتیاد باید توسط متخصصان در مراکز مربوط به اعتیاد انجام شود. متخصصان با استفاده از روش های آزمایشگاهی می توانند وجود هر نوع ماده ای را در بدن شناسایی کنند. اما برای تشخیص وجود موادی مثل کوکائین در بدن تنها در یک بازه زمانی محدود بعد از مصرف می توان آزمایش را انجام داد. تست های اعتیاد انواع مختلفی داشته و هر کدام مواد خاصی را تشخیص می دهند. از طرفی منفی بودن آزمایش نیز همیشه دلیل بر عدم مصرف نیست. در ادامه درباره آزمایش اعتیاد به کوکائین و موارد منفی شدن تست صحبت خواهیم کرد.

ماده کوکائین چیست؟

ماده کوکائین ماده‌ای روان‌گردان از دسته مواد محرک است، که از گیاه کوکا به دست می‌آید. امروزه ماده کوکائین به صورت گردی سفیدرنگ از تلخیص ماده شیمیایی داخل برگ‌های این گیاه به دست می‌آید که اثراتی به مراتب قوی دارد و از قیمت بالایی برخوردار است. به دلیل قیمت بالای این ماده و البته عدم تولید آن در ایران تهیه و استفاده از کوکائین در ایران بسیار گران تمام می‌شود و معمولا مختص اقشار مرفه جامعه است.

گونه دیگری از این ماده به نام کراک کوکائین نیز وجود دارد که به دلیل تفاوت فرمول و داشتن ناخالصی از کوکائین خالص ارزانتر است، اما عوارض اعتیادزای شدیدتری دارد. کراک کوکائین با کراک هروئین که در گذشته در ایران رواج پیدا کرد متفاوت است.

نحوه مصرف کوکائین

کوکائین پودری سفیدرنگ، نرم، شفاف و کریستالی با طعمی تلخ است که با موادی مانند شکر یا پودر تالک مخلوط می‌شود و از طریق استنشاقی، خوراکی، دود کردن، تزریقی و حتا پاشیدن روی دستگاه تناسلی استفاده می‌شود.

نشانه های مصرف کوکائین

اثرات کوتاه‌مدت مصرف کوکائین مانند دیگر مواد محرک از جمله آمفتامین‌ها (مثل شیشه) یا MDMA (اکستازی) شامل بالا رفتن انرژی، احساس سرخوشی و چابکی، افزایش ضربان قلب و تنفس، گشادی مردمک چشم، پریدگی رنگ، کاهش اشتها و تعرق شدید و بی‌خوابی می‌باشد. اثرات بلندمدت کوکائین مانند هر ماده روان‌گردان دیگری خوشایند نیست. چرا که باعث احساس سرخوشی اولیه نمی‌شود و فرد صرفا برای حفظ حالت عادی خود مجبور است که کوکائین را مصرف کند. دیگر عوارض بلندمدت مصرف کوکائین می‌تواند افسردگی، بی‌خوابی طولانی، کاهش وزن نامتعادل، زخم‌های پوستی، پیری ظاهری و مشکلات گوارشی و تنفسی باشد. مصرف طولانی مدت کوکائین حتی می‌تواند منجر به ایجاد جنون نیز شود.

چه زمانی تست اعتیاد می گیرند؟

تست‌های اعتیاد به دلایل مختلف و در موقعیت‌های متنوع ممکن است گرفته شود. در شرایط عادی گرفتن تست اعتیاد بدون اجازه فرد غیرقانونی است و کسی حق ندارد شما را مجبور به دادن انجام تست اعتیاد کند. اما در مواقعی برای به دست آوردن یک موقعیت نیاز دارید تا تست اعتیاد را اجرا کنید. برای مثال بعضی از منسب‌ها و مشاغل در کنار گواهی عدم سوءپیشینه از شما درخواست گواهی عدم اعتیاد را هم دارند و یا تست‌های پیش از ازدواج علاوه بر آزمایش برخی بیماری‌ها شامل تست اعتیاد نیز می‌شود. تنها اگر به خاطر عوارض روانی یا جسمی مصرف مواد به اورژانس مراجعه کنید، پزشک اورژانس برای اطمینان از مصرف یک ماده و جلوگیری از مسمومیت و آسیب جانی، بدون کسب اجازه از شما تست مصرف مواد را تجویز می‌کند.

آزمایش اعتیاد به کوکائین

معمولا در کشور ما به دلیل اینکه کوکائین ماده متعارف و معمولی نیست تست‌های شغلی و ازدواج شامل سنجش ماده کوکائین نمی‌شوند. در این موارد به سنجش مصرف مشتقات مورفین مانند تریاک و شیره و هروئین و در برخی موارد سنجش مصرف آمفتامین‌ها و مشتقات حشیش بسنده می‌شود. مگر آن که خود شما یا همسرتان درخواست آزمایش ماده‌های خاصی مانند کوکائین را به آزمایشگاه بدهید.

انواع آزمایش اعتیاد به کوکائین

تست مصرف کوکائین از راه آزمایش نمونه خون، بزاق، ادرار و مو قابل اجرا است. استفاده از نمونه خون و بزاق به خاطر آن که تنها تا چند ساعت پس از مصرف می‌تواند وجود مواد را نشان دهد معمولا استفاده نمی‌شود. معمول‌ترین روش آزمایش اعتیاد به کوکائین استفاده از نمونه ادرار است که حدود 2 تا 4 روز پس از مصرف، می‌تواند وجود مواد را نشان دهد. دقیق‌ترین آزمایش اعتیاد به کوکائین استفاده از نمونه مو است که تا حدود 3 ماه پس از مصرف مقدار دقیق مصرف، زمان مصرف و نوع مواد را تشخیص می‌دهد.

HIV و ایدز، علایم، درمان و پیشگیری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *