کمپ ترک اعتیاد
نقش بهداشت در بهبودی اعتیاد
11 تیر 1400
ترک ماری جوانا
ترک ماری جوانا
12 تیر 1400

فهرست مطالب

بهترین و سریعترین روش ترک الکل

کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه، بهترین کمپ ترک اعتیاد شبانه روزی: بهترین و سریعترین روش ترک الکل، درمان و ترک بستری در کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه، به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد تهران تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و تیم روانشناسی می باشد تا بیماران امکان روان درمانی در کنار درمان جسمانی را داشته باشند. مدت زمان ترک الکل، به پارامترهای مختلفی همچون دوز و مدت زمان مصرف و شرایط سلامت مصرف کننده دارد که بعد از انجام معاینات اولیه توسط پزشک مشخص می گردد.

از دیگر مزیت های درمان در کمپ ترک اعتیاد شبانه روزی جمشیدیه می توانیم به بهره مندی از تجهیزات و امکانات بیمارستانی و رفاهی همچون استخر سرپوشیده و سالن بدنسازی و مطب دندانپزشکی اختصاصی اشاره کنیم که شرایط بسیار مناسبی را برای بیماران ایجاد می کند.

سوء مصرف الکل، تاثیر عمیقی در زندگی فرد خواهد گذاشت. در این مقاله شما را با اثرات مخرب مصرف الکل و همچنین نحوه دریافت کمک برای اعتیاد به الکل آشنا خواهیم کرد. بیش از 5 درصد از مرگ و میرهای ناشی از سوء مصرف الکل که چهارمین علت اصلی مرگ قابل پیشگیری در سراسر جهان می باشد.

الکل، دارای قدرت قابل توجهی برای سیم پیچی مجدد مغز و ایجاد وابستگی جسمی است و با ترک الکل، علائم شدید ترک نمایان خواهد شد. اختلالات مصرف الکل منجر به تأثیرات جسمی، روانی و اجتماعی خواهد شد که شامل افزایش وزن و اختلال عملکرد کبد، خشونت خانگی، از دست دادن درآمد، بیکاری و آسیب به کودکان متولد نشده می باشد.

ترک الکل

ترک الکل

اعتیاد به الکل چیست؟

اعتیاد به الکل، زمانی اتفاق می افتد که فرد با وجود آگاهی از عواقب ناخواسته آن، تمایل زیادی به نوشیدن الکل داشته باشد. اعتیاد با وابستگی فرق دارد. وابستگی یک فرآیند فیزیولوژیکی است در حالی که اعتیاد یک فرآیند روانشناسی است. اگرچه هریک از اینها می توانند جداگانه رخ دهند، اما معمولاً به طور همزمان نمایان می شوند.

طبق نظر انجمن روانپزشکی آمریکا (APA)، اعتیاد به الکل یا اختلال در مصرف الکل (AUD)، نوعی اختلال روانی محسوب می شود که در آن مواد مخدر باعث ایجاد تغییرات پایدار در عملکرد مغز می شود. این تغییرات باعث می شود که فرد مصرف مواد را ادامه دهد و در نتیجه در آینده منجر به عود و اعتیاد دوباره شود. از آنجایی که شدت و ضعف علائم ممکن است تا حدودی متغیر باشد، اعتیاد به الکل می تواند اثرات بی شماری بر سلامت روانی، جسمی، اجتماعی و معنوی فرد ایجاد کند.

بسیاری از متغیرها و تفاوت های فردی، خطر سوء مصرف الکل و اعتیاد به آن را افزایش خواهد داد. برخی از متداول ترین عوامل خطرآفرین برای اعتیاد به الکل عبارتند از:

نوشیدن زیاد و به مدت طولانی (داٸم الخمر بودن)

شروع به نوشیدن الکل قبل از  15 سالگی

ژنتیک و سابقه خانوادگی در ابتلا به اختلال مصرف الکل

داشتن مشکلات بهداشت روان همزمان، مانند افسردگی، اضطراب، اختلالات شخصیتی و اسکیزوفرنی

سابقه تجربه های دردناک

لزوما همه افرادی که مبتلا به سوء مصرف الکل هستند، دچار اعتیاد نمی شود، اما با ادامه مصرف الکل، قطعا خطر اعتیاد افزایش می یابد.

سوء مصرف الکل با علائم و نشانه هایی همراه است که شناخت این علائم می تواند کمک بسیاری به مصرف کننده در خصوص تشخیص وابستگی و انجام اقدامات درمانی همچون ترک الکل و بستری در کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد تهران نماید که در ادامه به معرفی این علائم خواهیم پرداخت.

ترک الکل

علائم سوء مصرف الکل

علائم سوء مصرف الکل

سوء مصرف الکل علاٸم فراوانی دارد و با گذشت زمان تاثیرات منفی قابل توجهی بر جنبه های مختلفی از سلامتی فرد خواهد گذاشت علائم جسمی، روانی و اجتماعی سوء مصرف الکل ممکن است شامل موارد زیر باشد:

علائم جسمی سوء مصرف الکل

بسیاری از علائم سوء مصرف الکل ممکن است در مدت زمان کوتاهی ظاهر شود، از جمله:

به طور مکرر شاهد علائم مسمومیت، مانند اختلال در گفتار، ناتوانی در هماهنگی و مشکلات در راه رفتن خواهد بود

افزایش آسیب های ناشی از زمین خوردن یا انجام رفتارهای مخاطره آمیز

خماری و برطرف شدن اثرات الکل مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید

کاهش توانایی در مراقبت از خود و عدم برخورداری از بهداشت مناسب

صرف وقت، پول و انرژی بیشتر برای تهیه و مصرف الکل نسبت به قبل

افزایش مصرف الکل نسبت به قبل

کاهش یا افزایش قابل توجه وزن

علائم مصرف الکل

علائم مصرف الکل

سایر علائم جسمی سوء مصرف الکل، عبارتند از:

مشکلات قلبی، مانند فشار خون بالا، سکته مغزی و ضربان قلب نامنظم

مشکلات کبدی،مانند کبد چرب، هپاتیت، فیبروز و سیروز

علائم روانشناختی سوء مصرف الکل

سیستم ایمنی ضعیف

سرطان های مختلف

پانکراتیت

شایع ترین علائم احساسی و عاطفی سوء مصرف الکل عبارتند از:

تغییر حالت سریع

عدم پیگیری مسئولیت ها

اضطراب جدید یا بدتر شدن آن

مشکلات حافظه، تمرکز و توجه

افزایش کج خلقی، عصبانیت و پرخاشگری

توهمات احتمالی یا خیال باطل، به خصوص در زمان ترک

علائم روانشناختی اعتیاد به الکل ممکن است بیماری روانی فرد را با پنهان کردن علائم آن، مخفی کند و یا علائم یک اختلال همزمان را تشدید کند. شناسایی دقیق تمام اختلالات روانشناختی موجود در شرایطی که سوء مصرف الکل هنوز هم اتفاق می افتد بسیار دشوار است.

ترک الکل

علائم سوء مصرف الکل

علائم اجتماعی سوء مصرف الکل

تاثیرات سوء مصرف الکل بسیار فراتر از علائم جسمانی و روانی است و شامل تأثیرات اجتماعی نیز می شود. شایع ترین علائم اجتماعی سوء مصرف الکل عبارتند از:

گذراندن وقت بیشتر در گروه های اجتماعی جدید و داٸما در حال تغییر

گذراندن وقت کمتر در کنار دوستان و گوشه گیری کردن

افزایش درگیری و اختلافات با دوستان، خانواده و همکاران

کاهش عملکرد در مدرسه، محیط کار یا گروه های ورزشی

افزایش دروغگویی و فریبکاری

عدم پیگیری برنامه ها

از نظر اجتماعی، یک فرد معتاد به الکل به احتمال زیاد رفتارهای بسیار متناقضی خواهد داشت. یک روز، ممکن است خوشحال و سرحال باشند و روز بعد، ممکن است احساس ناامیدی، ضعف، عصبانیت و خصومت کنند. فعل و انفعالات اجتماعی آنها غیرقابل پیش بینی است و همین ویژگی، شاخص بزرگی برای اختلالات مصرف مواد است.

اما موارد گفته شده تنها بخشی از علائم مصرف الکل می باشند و سوء مصرف این روانگردان علائم و اثرات بسیار شدیدی برای مصرف کننده به همراه خواهد داشت به همین جهت تنها رویکرد صحیح در خصوص مقابله با این علائم ترک الکل، تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و تیم روانشناسی در کمپ ترک اعتیاد شبانه روزی جمشیدیه می باشد.

اثرات سوء مصرف الکل

اثرات سوء مصرف الکل

اثرات سوء مصرف الکل

مسمومیت با الکل، بسیاری از علاٸم سوء مصرف الکل را نشان خواهد داد.

اگرچه این تأثیرات ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد، اما واکنش های متداول نسبت به مصرف الکل شامل موارد زیر است:

لکنت زبان

عدم هماهنگی

حافظه و توجه ضعیف

مشکلات راه رفتن پیوسته

تغییرات خلق و خوی

قضاوت ضعیف

حتما مطالعه کنید: عوارض مصرف الکل

برخی از این عوارض به میزان الکل مصرف شده بستگی دارد. افراد ممکن است پس از نوشیدن یک یا دو فنجان الکل، تغییر روحیه مطلوبی را تجربه کنند، اما با نوشیدن الکل بیشتر، تغییر روحیه نامطلوب و رفتارهای نامناسب یا پرخاشگرانه نمایان خواهد شد. این در حالی است که افراد به نوشیدن ادامه می دهند، بدن خود را غرق در الکل می کنند و در نتیجه مسمومیت با الکل را تجربه خواهند کرد.

مسمومیت با الکل بسیار خطرناک است و ممکن است به مرگ فرد منجر شود.

اگر شک دارید که شخصی دچار مسمومیت با الکل شده است، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید و از درخواست کمک هراس نداشته باشید.  سوء مصرف الکل در طولانی مدت، فعالیت های روزمره را دچار اختلال کرده و تقریباً غیرممکن می کند.

در نظرسنجی که اخیرا انجام شده است، نشان می دهد که سلامت جسمی (61٪)، سلامت روانی (52٪) و روابط (47٪) شایعترین تاثیرات منفی را بر زندگی روزمره خواهند گذاشت. در بسیاری از موارد، افراد همچنین برای حفظ امنیت شغلی خود، مسئولیت فرزندپروری، ​​مسکن، امنیت مالی و بهداشت خود تلاش خواهند کرد.

مصرف الکل به علت مسائل قانونی، حتی ممکن است آزادی شخص را به خطر اندازد. در صورت عدم درمان، اعتیاد به الکل همه آنچه را که فرد برای رسیدن به آنها تلاش فراوانی کرده است را از او خواهد گرفت.

اعتیاد به الکل

اعتیاد به الکل

اعتیاد به الکل

با اعتقاد بر توانایی تاثیرگذاری بر تمام جنبه های سلامت روانی و جسمی، اعتیاد به الکل می تواند اثرات منفی ماندگاری بر روی فرد بگذارد.

خوشبختانه، اگر فردی بتواند به سوء مصرف مواد خود خاتمه دهد، بدن و همچنین مغز او قادر خواهند بود فرآیند بهبودی را شروع کنند. قبل از بهبودی، فردی که از لحاظ جسمی به الکل وابسته است باید یک دوره ترک الکل را تجربه کند.

در طول این مدت، مصرف کننده باید انتظار داشته باشد تا یک سری علائم نامطلوب را تجربه کند، که برخی از این علائم عبارتند از:

تعریق

افزایش ضربان قلب

لرزش

اضطراب یا استرس

نوسانات خلقی

کج خلقی

مشکلات خواب

تهوع و استفراغ

توهم

تشنج

بسیاری از این علائم، طی چند ساعت پس از آخرین بار مصرف شروع می شوند و به طور کلی 2 تا 8 روز ادامه خواهند داشت.

برخی از علائم، مانند اضطراب و کم خوابی، ممکن است شش ماه یا بیشتر ادامه داشته باشند. اگرچه چنین شرایطی ممکن است دلسرد کننده باشد، افرادی که از سوء مصرف الکل بهبود می یابند با گذر زمان و صبر و تحمل زیاد، زندگی شاد و رضایت بخشی را تجربه خواهند کرد.

ترک الکل

آیا الکل اعتیاد آور است؟

آیا الکل اعتیاد آور است؟

الکل ممکن است ماده ای بسیار اعتیاد آور باشد، به خصوص زمانی که در مدت زمان کوتاهی به مقدار زیادی مصرف شود.

اعتیاد به الکل در چندین مرحله خود را نشان خواهد داد. روند اعتیاد با الکل ممکن است با اولین نوشیدنی، با بروز عوارض جسمی و روحی آغاز شود که ممکن به سرعت تشدید یابد.

تغییرات شیمیایی مغز در طول مصرف الکل

مانند هر داروی اعتیاد آور دیگری، الکل تغییرات شیمیایی مغز را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

هنگامی که فردی الکل می نوشد، این دارو باعث می شود مغز وی انتقال دهنده های عصبی را آزاد کند که مسٸولیت پیام رسانی به سیستم لذت و پاداش را بر عهده دارند. در مغز، الکل باعث افزایش تاثیرات انتقال دهنده های عصبی می شود که باعث کند شدن فعالیت های بدن می شوند، در حالی که اثرات انتقال دهنده های عصبی که باعث تسریع در فعالیت های بدن می شوند نیز کاهش می یابد، این اثر ترکیبی منجر به بسیاری از عوارض مسمومیت با الکل می شود.

تحمل الکل

به محض اینکه اثرات الکل به تدریج از بین رفت، احساس شادی، لذت و رضایتی که انتقال دهنده های عصبی ایجاد می کنند نیز کاهش می یابد.

اگر فرد دوباره الکل مصرف کند، این احساسات را دوباره تجربه خواهد کرد. پس از یک دوره سوء مصرف مداوم الکل، فرد باید مقدار قابل توجهی الکل مصرف کند تا بتواند به همان درجه از سرمستی برسد. به این فرآیند تحمل گفته می شود و باعث می شود افراد به مرور زمان مقدار زیادتری الکل مصرف کنند تا به همان میزان سرمستی دست یابند.

اعتیاد به الکل یا وابستگی جسمی

با تداوم مصرف الکل، بدن و مغز شروع به سازگاری با تغییرات شیمیایی عصبی ناشی از مصرف الکل خواهند کرد. این تنظیم و سازگاری که وابستگی نامیده می شود، نوشیدن الکل را به یکی از ضروریات تبدیل می کند تا مغز و بدن بتوانند عملکرد طبیعی داشته باشند.

ترک الکل

اگر مصرف الکل متوقف شود، فردی که سوء مصرف الکل داشته و به آن وابسته شده است، علائم ترک را تجربه خواهد کرد. در حین ترک، مغز به اندازه ای به الکل عادت کرده است که با ترک دارو واکنش متغیر و ناپایداری نشان خواهد داد و باعث سردرد، استفراغ، تعریق، اضطراب و علائم دیگر خواهد شد.

نکته ای که باید از آن گاهی داشته باشید این است که وابستگی به الکل روانی و جسمانی می باشد به همین جهت ترک الکل نیازمند دریافت خدمات روان درمانی در کنار درمان جسمانی می باشد به همین جهت برنامه درمان و ترک الکل در کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه، تحت نظر مجرب ترین روانپزشک ترک اعتیاد و تیم روانشناسی انجام می شود و به بیماران این امکان را می دهد تا علاوه بر درمان جسمانی به روان درمانی اعتیاد خود نیز بپردازند.

ترک الکل

ترک الکل

اعتیاد به الکل و وابستگی جسمانی و روانی

یکی از ویژگی های اعتیاد به الکل، علاقه فراوان به مصرف الکل، صرف نظر از عواقب خطرناک آن می باشد.

وابستگی یک فرآیند فیزیکی و جسمی است، در حالی که اعتیاد نوعی وابستگی روانی است. در این مرحله، فردی که مبتلا به سوء مصرف الکل است، به احتمال زیاد بسیاری از عوارض منفی ناشی از نوشیدن الکل را تجربه خواهد کرد، مانند مشکلات مالی یا مشکلات قانونی، اما قادر به ترک الکل نمی باشد.

نحوه تشخیص سوء مصرف الکل

پزشکان و کارشناسان بهداشت روان، ترکیبی از ارزیابی بصری و مهارت مصاحبه ای برای تشخیص دقیق مشکلات مربوط به الکل، از جمله سوء مصرف، اعتیاد و وابستگی را به کار می برند. در برخی موارد، از معاینه بدنی برای تشخیص مسمومیت یا ترک استفاده می شود.

تشخیص قطعی برای فردی که در نوشیدن الکل مشکل دارد، اختلال در مصرف الکل است. برای تشخیص این شرایط یک متخصص قادر به بررسی مهمترین عوامل و فاکتورها می باشد که شامل موارد زیر است:

نوشیدن بیش از حد

عدم توانایی در پیگیری اهداف برای ترک الکل

صرف مقدار زیادی از وقت جهت نوشیدن یا مدت زمان طولانی خمار بودن

تمایل فراوان برای ادامه مصرف الکل

نادیده گرفتن فعالیت های عادی

افزایش ناسازگاری و تعارض در روابط

نوشیدن الکل با وجود آگاهی از بروز مشکلات جسمی یا روحی

نوشیدن در شرایط خاصی که خطرات احتمالی فراوانی ممکن است بوجود آید، مانند رانندگی

افزایش تحمل جسمی به الکل

مشاهده علائم ترک در هنگام قطع مصرف الکل

برای تشخیص اختلال در مصرف الکل، فقط دو مورد از این علائم و نشانه های ذکر شده کافی است. داشتن علائم بیشتر ممکن است به وضعیت وخیم تری اشاره داشته باشد. اگرچه ممکن است از این عوارض برای تشخیص سوء مصرف الکل استفاده شود، اما تشخیص دقیق آن بستگی به صداقت شما با پزشک متخصص و یا ارائه دهنده درمان دارد. صادق بودن با پزشک برای تشخیص سوء مصرف الکل امری حیاتی است.

اختلالات روانی مصرف الکل

اختلالات روانی مصرف الکل

اختلالات روانی مصرف الکل

الکل و سایر اختلالات بهداشت روان با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند.

سوء مصرف الکل ممکن است باعث ظاهر شدن یا بدتر شدن اختلالات روانی در مصرف کننده شود. داشتن یک اختلال و بیماری دیگر ممکن است اختلال مصرف الکل را در شرایط بدتری قرار دهد، زیرا افراد برای مقابله با مشکلات مرتبط با سلامت روان خود به نوشیدن الکل روی می آورند. اختلال در مصرف الکل اغلب با چندین اختلال دیگر به طور همزمان اتفاق می افتد مانند:

اختلالات اضطرابی مانند اختلال اضطراب عمومی یا ترس اجتماعی

اختلال شخصیت ضد اجتماعی

اختلالات افسردگی

اختلالات دو قطبی

روانگسیختگی

به عنوان مثال ممکن است فردی که مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی است، به منظور کاهش علاٸم اختلال خود، به نوشیدن الکل به عنوان یک مهارت منفی مقابله ای روی آورد. نوشیدن الکل موجب درمان اختلال اضطراب نمی شود، بلکه فقط علائم این اختلال را مخفی می کند.

در صورتی که اختلال مصرف الکل تداوم داشته باشد، اختلال اضطراب نیز ادامه خواهد یافت. از سوی دیگر، گاهی اوقات ممکن است فردی که مدت طولانی الکل مصرف می کند در روند طبیعی انتقال دهنده عصبی در مغز اختلال ایجاد کند، که این امر می تواند علائم جدیدی ایجاد کرده و یا باعث بدتر شدن بیماری روانی فرد شود.

چه عواملی باعث به الکل می شود؟

چه عواملی باعث به الکل می شود؟

چه عواملی باعث به الکل می شود؟

اعتیاد به الکل، فقط یک دلیل ندارد. بلکه ترکیب دقیقی از علاٸم ژنتیکی و پیش درآمدهای محیطی است که همه با هم ترکیب شده اند. نقش وراثتی را در ایجاد وابستگی به الکل نباید نادیده گرفت، اما هیچ ژن مخصوص اعتیاد به الکل تاکنون مجزا نشده است.

زمانی که والدین اعتیاد به الکل داشته باشند، چهار برابر بیشتر احتمال دارد که فرزند آنها نیز به اعتیاد به الکل مبتلا شود. عوامل محیطی نیز بخشی از این ترکیب را تشکیل می دهند. بزرگ شدن در خانه ای که مصرف الکل در آن امری طبیعی است، خطر ابتلا به اعتیاد به الکل در آینده را نیز افزایش خواهد داد.

همسالانی که فرد با آنها در ارتباط است و همچنین سنی که فرد شروع به نوشیدن الکل می کند نیز نقش مهمی ایفا می کند. افرادی که قبل از 15 سالگی شروع به نوشیدن مشروبات الکلی می کنند، چهار برابر بیشتر در آینده به الکل اعتیاد پیدا خواهند کرد. سلامت روان نقش مهمی را در انواع سوء مصرف مواد ایفا می کند. بر اساس انجمن ملی بیماری های روانی، در میان افراد مبتلا به اعتیاد به الکل، 37٪ حداقل داری یک اختلال جدی سلامت روانی مانند اختلال دو قطبی هستند.

چه عاملی باعث اعتیاد به الکل می شود؟

دلایل مختلفی باعث اعتیاد به الکل می شود. برخی از نکات مهمی که در مورد اعتیاد آور بودن الکل باید در نظر گرفته شود عبارتند از:

فرد ممکن است به داٸم الخمری و اعتیاد به الکل مبتلا شود زیرا الکل نوروشیمی مغز را تغییر می دهد.

الکل ممکن است به وابستگی جسمی و روانی فرد منجر شود.

زمانی که فردی از نظر جسمی به الکل وابسته می شود، در صورت قطع مصرف ممکن است علائم ترک را تجربه کند و این امر باعث می شود که ترک آن به مسٸله ای چالش برانگیز تبدیل شود.

فرد الکلی با عملکرد بالا کیست؟

یک فرد الکلی با عملکرد بالا همانطور که از نامش پیداست میزان الکل مصرفی او زیاد است.

این افراد، با ادامه سوء مصرف الکل قادر به حفظ شغل یا زندگی خود هستند. افراد الکلی با میزان مصرف بالا ممکن است در تجارت یا ارکان مهم جامعه موفق باشند، اما آنها به اندازه ای می نوشند تا نسبت به الکل وابستگی داشته باشند و اغلب مقدار مصرف واقعی خود را پنهان می کنند.

برخی از علائم یک فرد الکلی با عملکرد بالا عبارتند از:

وقتی قادر به نوشیدن نباشند کج خلق یا بیقرار می شوند

نادیده گرفتن یک یا دو فنجان نوشیدنی برای آنها غیر ممکن است

آنها ترجیح می دهند به جای یک وعده غذایی چند فنجان الکل بنوشند

آنها همیشه قادر به توضیحات منطقی درباره زمان و دلیل نوشیدن هستند

آنها دوره های از دست دادن حافظه یا “فراموشی موقت” را تجربه خواهند کرد

آنها مصرف الکل خود را پنهان می کنند و در صورت اعتراف، میزان مصرف خود را پنهان می کنند

آنها از بحث کردن در مورد نوشیدن خودداری می کنند یا وقتی صحبت از نوشیدن می شود عصبانی می شوند

ترک الکل

آیا الکل داروی دروازه ای است؟

آیا الکل داروی دروازه ای است؟

سه مورد از داروهای دروازه ای نیکوتین، الکل و شاهدانه هستند. این مفهوم بر مبنای “فرضیه دروازه” استوار است که بیان می کند نوجوانانی که این داروها را مصرف می کنند، به احتمال زیاد در آینده از سایر داروهای اعتیاد آور نیز استفاده خواهند کرد.

بحث و جدال و تحقیقات متناقض ممکن است گیج کننده باشد، اما هنوز هم می توان به نتیجه هایی رسید:

نوشیدن الکل، احتمال مصرف سایر مواد مخدر، مانند داروهای دروازه ای دیگر (تنباکو و ماری جوانا) را افزایش خواهد یافت همچنین اعتیاد یک بیماری پیچیده است. نوشیدن الکل در زمان گذشته، به سادگی یکی دیگر از عوامل خطرآفرین در بین بسیاری از افراد است و هیچ توضیح و دلیل خاصی برای اعتیاد فرد وجود ندارد.

روابط متقابل بین داروهای دروازه ای (نیکوتین، الکل و شاهدانه) بسیار پیچیده است و مورد هدف قرار دادن مصرف الکل در نوجوانان احتمالاً در ایجاد سایر اختلالات مصرف مواد در آینده تاثیر خواهد گذاشت.

ترک الکل

اثرات نوشیدن الکل بصورت روزانه چیست؟

اثرات نوشیدن الکل بصورت روزانه چیست؟

نوشیدن روزانه الکل ممکن است عواقب کوتاه مدت و طولانی مدتی خطرناکی برای سلامت روح و جسم فرد به دنبال داشته باشد.

الکل اثرات پیچیده ای روی بدن دارد و می تواند چندین اندام و سیستم مانند قلب، کلیه ها، دستگاه گوارش، سیستم عروق و کبد را تحت تاثیر قرار دهد. نوشیدن الکل روی هر یک از این سیستم ها تاثیرات کوتاه مدت و بلند مدت خواهد گذاشت.

بسیاری از تاثیرات نوشیدن روزانه الکل، ممکن است با مداخله زودهنگام برطرف شود اما با گذشت زمان درمان آن دشوارتر خواهد شد. تشخیص و درمان به موقع سوء مصرف الکل و اعتیاد به آن، به منظور جلوگیری از آسیب های جبران ناپذیر به مغز و بدن بسیار مهم است بنابراین الکل می تواند بر روی دستگاه و یا لوله گوارش، قلب، کلیه ها، کبد و سیستم عروقی در کوتاه مدت تاثیر گذارد.

سوء مصرف الکل می تواند باعث ایجاد آریتمی، سیروز و خطر سکته مغزی یا قلبی شود.

سوء مصرف الکل، به مرور زمان باعث ایجاد اختلالات روانی خواهد شد.

نوشیدن الکل به مدت طولانی و مقادیر زیاد منجر به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی عروقی و سرطان خواهد شد.

ترک الکل

ترک الکل

گزینه های درمانی برای ترک الکل

گزینه های درمانی مختلفی برای ترک الکل و همچنین اختلالات مصرف الکل وجود دارد. افراد همیشه باید به دنبال ارزیابی حرفه ای باشند زیرا تمام گزینه های درمانی برای همه افراد مناسب نیست و استفاده نخواهد شد.

درمان های بستری در کمپ ترک اعتیاد، بطور کلی برای افرادی که علائم شدیدتر اعتیاد و وابستگی به آن را تجربه می کنند، شدت بیشتری دارد. این نوع درمان ها مراقبت های شبانه روزی را ارائه می دهند که توسط یک تیم متخصص انجام می شود. برای حفظ یک محیط امن برای فرد، آنها در مرکز درمانی بستری شده و در ابتدا ارتباط محدودی با خانواده و دوستان و همچنین سایر افراد خارج از مرکز دارند.

مراقبت های سرپایی شامل درمان هایی است که به فرد اجازه می دهد در منزل تحت مراقبت قرار بگیرند، در منزل بستری شوند، کارهای روزمره خود را انجام دهند و سایر امور را نیز حفظ کنند. به جای بستری شدن در مراکز درمانی، در منزل بستری شده اما، در قرار ملاقات خود با پزشک به مرکز درمانی خواهد رفت و سپس به خانه برمی گردد. مراقبت های متمرکز و فشرده سرپایی شامل چندین ساعت درمان در هفته برای حمایت بیشتر از افراد نیازمند برگزار خواهد شد.

بر طبق نظرسنجی که اخیرا از افرادی که درمان را شروع میکنند، انجام شده است:

34.9 درصد در معالجه بستری در منزل یا مراکز درمانی، دوره توانبخشی را شروع کردند

24.2 درصد، درمان سرپایی فشرده را شروع کردند

26.1 درصد، درمان سرپایی را شروع کردند

14.8 درصد، توانبخشی در تله درمانی را شروع کردند

روش های درمانی باید به اندازه ای فشرده باشد تا بتواند نیازهای مشتری را به طور کامل برآورده کند بدون اینکه بیش از حد محدود کننده و یا دشوار باشد، بنابراین معمولاً فردی که بیش از حد مشروبات الکلی مصرف می کند، نیاز به مراقبت بیشتری دارد. بنابراین، افرادی که به میزان زیادی الکل مصرف می کنند، 2.42 برابر بیشتر از بستری در مراکز درمانی و یا در منزل به نسبت به سایر برنامه های درمانی استفاده می کنند، این امر به دلیل افزایش نیازهای ناشی از مصرف الکل، بیشتر صورت می پذیرد.

حتما مطالعه کنید: برای ترک الکل چه بخوریم؟

افرادی که علائم کمتری دارند یا مسئولیت بیشتری در منزل و یا محل کار دارند ممکن است پیشنهادات درمان سرپایی و یا درمان از راه دور را برای محدود کردن عوامل ایجاد اختلال در زندگی انتخاب کنند. این نوع برنامه ها انعطاف پذیری فوق العاده ای برای ارزیابی و ترک اعتیاد هر فرد ارائه می دهند.

کیفیت درمان بسیار مهم است، اما مدت زمان آن نیز تأثیر خدمات را تعیین می کند. بر طبق نظرسنجی انجام شده:

55.4 درصد کمتر از 30 روز را در توانبخشی گذرانده اند.

27.1 درصد، 31 تا 60 روز را در توانبخشی سپری کرده اند.

10.8 درصد، 61 تا 90 روز را در توانبخشی سپری کرده اند.

6.7 درصد، بیش از 90 روز را در توانبخشی سپری کرده اند.

به طور کلی، دوره های درمانی طولانی تر، مفیدتر از خدمات درمانی کوتاه تر هستند.

با درمان اعتیاد، نحوه ادامه این فرآیند، پس از بهبودی بسیار مهم است. افرادی که یک دوره مراقبت های بستری در مراکز درمانی و یا در منزل را دریافت می کنند و این مرحله را با موفقیت به پایان می رسانند، باید مراقبت های ویژه درمانی یکنواخت و یکپارچه سرپایی را دریافت کنند.

علاوه بر خدمات حرفه ای، گروه های پشتیبانی می تواند به افراد کمک کنند تا هر چه سریعتر به اهداف بهبودی خود برسند. درمان مداوم اعتیاد می تواند در به حداقل رساندن عود و طولانی تر کردن دوره های بهبود کمک کند.

یافتن روش هایی برای کمک به افرادی که  مبتلا به اعتیاد به الکل هستند

اگر شما یا یکی از عزیزانتان با اعتیاد به الکل دست و پنجه نرم می کنید، مشاورین ما در کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه، آماده خدمت رسانی به شما هستند. مهم ترین مرحله برای بهبودی و رهایی از اعتیاد به الکل، مراجعه به مرکز درمانی است.

کارشناسان ما در کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد تهران می دانند که برداشتن اولین گام برای درخواست کمک تا چه حد دشوار است. تیم پزشکی کمپ ترک اعتیاد شبانه روزی جمشیدیه، از اینکه فرصتی برای کمک به شما در آغاز مسیر بهبودی پیش آمده است، بسیار خوشحال است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان جامع سوء مصرف الکل و اینکه چگونه می توانید از اعتیاد به الکل رهایی یابید، همین امروز با کارشناسان ما تماس بگیرید.

عوارض جانبی مصرف الکل

عوارض جانبی مصرف الکل

عوارض جانبی مصرف الکل

اثرات الکل ممکن است بعد از نوشیدن تنها یک یا دو فنجان الکل ظاهر شود. فراتر از اثرات کوتاه مدت، مصرف طولانی مدت الکل، سلامت جسمی و سبک زندگی شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

اثرات فوری الکل

نوشیدن الکل، بلافاصله تاثیرات مختلفی را در بدن ایجاد خواهد کرد، به دلیل اینکه فورا در جریان خون جذب شده و توسط کبد متابولیزه و تجزیه می شود. میزان الکلی که لازم است تا فرد به نشٸگی و سر کیفی برسد، براساس عوامل مختلف متفاوت است که عبارتند از:

جنسیت

زنان می توانند پس از نوشیدن چهار فنجان نوشیدنی در عرض دو ساعت به 0.08٪ میزان الکل در خون می رسند، در حالی که یک مرد ممکن است با نوشیدن پنج فنجان نوشیدنی در همان بازه زمانی به همان میزان الکل در خون برسد.

وزن

یک فرد با وزن سنگین تر ممکن است نسبت به فردی با وزن کمتر، مدت زمان بیشتری طول بکشد تا احساس سنگینی و سر کیفی کند.

سن

ممکن است یک فرد جوان نسبت به فرد مسن تر حساسیت کمتری به الکل داشته باشد.

بیماری زمینه ای

سلامت عمومی و پزشکی شما، به خصوص کبد، بر مدت زمان تجزیه الکل در بدن شما تاثیر خواهد گذاشت.

تحمل الکل

فردی که کبدش با نوشیدن الکل سازگار شده است، سرعت تجزیه الکل در بدن او افزایش خواهد یافت. آنها ممکن است بتوانند مقدار بیشتری الکل نسبت به فردی که عادت به نوشیدن الکل ندارد، بنوشند.

برخی از افراد ممکن است واکنش های نادرتری نسبت به الکل نشان دهند. به عنوان مثال، بعضی از افراد دارای یک بیماری ژنتیکی هستند که از حساسیت حاد الکل رنج می برند و اغلب پس از نوشیدن الکل دچار گرفتگی بینی، قرمزی و برافروختگی پوست می شوند. این شرایط نادر ژنتیکی به احتمال زیاد بر کسانی که نژاد آسیایی دارند، تأثیر بیشتری می گذارد.

اثرات فوری الکل بر بدن

اثرات فوری الکل بر بدن

اثرات فوری الکل بر بدن

نوشیدن الکل ممکن است تأثیرات فوری مختلفی بر بدن بگذارد. این تاثیرات بسته به میزان مسمومیت فرد متفاوت است. اگرچه عوارض جانبی ناشی از مصرف کم الکل، اغلب خطرناک نیستند، اما هرچه میزان مصرف الکل بیشتر شود، احتمال وقوع اثرات خطرناک بیشتر است.

مقادیر کم الکل می تواند باعث اثرات جسمی مانند:

اختلال در عکس العمل

واکنش آهسته

مشکلات هماهنگی

نوشیدن مقدار متوسط ​​الکل اثرات جسمی را تشدید خواهد کرد و منجر به بروز پیامدهای زیر خواهد شد:

لکنت زبان

تغییر در بینایی

خواب آلودگی

افزایش ادرار

براق شدن پوست یا واکنش های پوستی مانند کهیر، قرمزی یا خارش

نوشیدن مقادیر زیاد الکل تاثیرات قابل توجه خطرناکی را در پی خواهد داشت. اثرات نوشیدن مقادیر زیاد الکل شامل موارد زیر است:

استفراغ

مشکلات کنترل روده و مثانه

مشکلات تنفسی

بیهوش شدن

کما

مرگ

ترک الکل

اثرات فوری روانشناختی الکل

اثرات فوری روانشناختی الکل

الکل نه تنها بدن، بلکه مغز را نیز تحت تأثیر قرار می دهد و باعث بروز پیامدهای روانی مختلفی می شود.

بسیاری از عوارض روانشناختی الکل به این دلیل است که الکل فعالیت سیستم عصبی مرکزی را کاهش می دهد. به عبارت دیگر، الکل سرعت عملکرد مغز را کاهش می دهد. این امر منجر به اثرات روانی مختلفی مانند موارد زیر خواهد شد:

بی حالی

تغییر در خلق و خو

کاهش قدرت کنترل

مشکلات مربوط به تمرکز

اثرات طولانی مدت مصرف الکل

مصرف طولانی مدت الکل، تاثیرات خطرناکی بر مغز و بدن خواهد گذاشت.

این امر به خصوص در مورد عادات نوشیدن زیاد صدق می کند. به طور کلی، هرچه افراد مدت زمان طولانی و به میزان زیادی بنوشند، سلامتی کلی  آن فرد بیشتر به خطر خواهد افتاد. به همین دلیل، متخصصان توصیه می کنند که مردها دو فنجان نوشیدنی در روز و زن ها یک فنجان نوشیدنی در روز بنوشند. نوشیدن الکل زیاد در طولانی مدت، پیامدهای جسمی خطرناکی را به دنبال خواهد داشت مانند:

آسیب کبدی

فشار خون بالا

زخم معده و روده

خطر بیشتر اعتیاد به الکل

کاهش تولید اسپرم در مردان

آسیب به سلول های مغزی، کاهش توده مغز

بیشتر شدن احتمال ابتلا به برخی سرطان ها

کاهش میزان ویتامین ها و مواد معدنی مانند آهن و ویتامین B

در حقیقت، مطالعه ای که اخیرا انجام شده است، نشان می دهد که افرادی که بیش از حد مشروبات الکلی می نوشند، 48٪ بیشتر از کسانی که زیاد مشروب نمی خورند، به سرطان مبتلا می شوند. با گذشت زمان ، مصرف بیش از حد الکل همچنین مشکلات روانشناختی خطرناکی مانند روان پریشی مرتبط با الکل را ایجاد خواهد کرد.

الکل و آسیب کبدی

الکل و آسیب کبدی

الکل و آسیب کبدی

کبد عضوی است که الکل را تجزیه و متابولیزه می کند.

هنگامی که فرد الکل می نوشد، کبد برای پردازش آن شروع به کار می کند. این ماده اتانول را به سم استالدٸید تبدیل می کند که به استات تجزیه می شود و سپس به آب و دی اکسید کربن تبدیل می شود. کبد میزان الکل خون شما را در حدود 0.015 در ساعت کاهش می دهد و مقدار باقیمانده را در جریان خون باقی خواهد گذاشت. بررسی میزان الکل در خون یک روش معمولی برای اندازه گیری میزان مستی یک فرد است.

نوشیدن الکل به مدت طولانی و مقدار زیاد (سوء مصرف الکل، به مدت پنج روز یا بیشتر در ماه گذشته تعریف می شود) به کبد آسیب خواهد رساند و باعث بیماری های کبدی می شود. هرچه کبد الکل بیشتری پردازش و فرآوری کند، سلول های آن بیشتر ورم می کند.

تورم و التهاب حاصل از پردازش الکل، به عنوان هپاتیت الکلی یا استئاتوهپاتیت الکلی شناخته می شود.

با ادامه نوشیدن مقدار زیاد الکل، این شرایط ممکن است باعث ایجاد سیروز (زخم کبد) شود. در مطالعه ای که اخیراً انجام شده است، مشخص شده است که افرادی که به میزان زیاد و به مدت طولانی الکل مصرف می کنند 2.12 برابر بیشتر در معرض بیماری کبد و 2.26 برابر بیشتر در معرض سیروز هستند.

این بیماری های کبدی در نهایت می توانند منجر به نارسایی کبد و به احتمال زیاد مرگ خواهند شد. این شرایط نه تنها عواقب شدیدی دارند، بلکه کبدی که عملکرد نامناسب داشته باشد، بقیه قسمت های بدن را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. بطور خاص، اختلال عملکرد کبد در اثر مصرف الکل می تواند باعث یک اختلال مغزی به نام انسفالوپاتی کبدی شود.

این اختلال باعث تغییراتی در رفتارهای اساسی، مانند الگوی خواب و خلق و خو شود، اما تأثیرات خطرناک تری مانند تغییرات شخصیتی، گیجی، اضطراب، افسردگی و مشکلات هماهنگی بدنی دارد. موارد خطرناک تر به مرگ فرد منجر خواهد شد.

الکل و آسیب مغزی

الکل و آسیب مغزی

الکل و آسیب مغزی

تأثیر مستقیم الکل بر روی مغز ممکن است بسیار شدید باشد.

در کوتاه مدت، الکل باعث کاهش عملکرد مغز شده و باعث شود فردی که به سوء مصرف الکل مبتلا است، احساس کند دنیا روند کندتری دارد. سوء مصرف طولانی مدت الکل ممکن است آسیب های بیشتری نیز وارد کند. به عنوان مثال، بر طبق مطالعاتی که بر روی زنان و مردان مبتلا به اعتیاد به الکل انجام شده است، انقباض مغزی بیشتری ( یکی از مهمترین شاخص های آسیب مغزی) نسبت به نمونه های مشابه دیگر نشان داده است. افردای که مقادیر زیادی الکل مصرف می کنند نیز 2.77 برابر بیشتر از سایر افراد آسیب عصبی را تجربه خواهند کرد.

علاوه بر این، اعتیاد به الکل بیشتر اوقات منجر به کمبود تیامین یا ویتامین B1 خواهد شد.

این کمبود باعث اختلالات عصبی شناخته شده ای به نام انسفالوپاتی ورنیکه و روانپریشی کورساکوف خواهد شد در نهایت به عنوان سندرم ورنیکه – کورساکف یاد می شود این سندرم باعث ایجاد حالت گیجی شدید ذهنی و عدم هماهنگی عضلات و همچنین اختلال در یادگیری و به خاطر سپردن اطلاعات جدید می شود.

الکل و آسیب های قلبی عروقی

مصرف بیش از حد الکل به چندین طریق به قلب و سیستم قلبی عروقی آسیب خواهد رساند.

این آسیب ها شامل افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، بیماری عروقی محیطی و سکته مغزی هموراژیک است. میزان تری گلیسیرید را نیز افزایش خواهد داد، که فشار بسیار زیادی را به قلب وارد می کند. افرادی که بیش از حد از مشروبات الکلی استفاده می کنند نیز دو برابر بیشتر از سایر افراد احتمال ابتلا به فشار خون و بیماری های قلبی عروقی را دارند.

اگرچه درست است که نوشیدن الکل در حد متوسط ​​ممکن است به سلامت قلب کمک می کند، اما نوشیدن بیش از حد، با بزرگ تر کردن قلب (وضعیتی به نام کاردیومیوپاتی) باعث ضعیف شدن آن شده و منجر به مرگ زودرس خواهد شد.

آسیب الکل و سیستم غدد درون ریز

نقش سیستم غدد درون ریز، کمک به ارتباط اندام ها با استفاده از هورمون ها برای حفظ یک محیط پایدار در بدن است. الکل، این فرآیند را متوقف کرده و باعث اختلال در روند تولید هورمون و عملکرد سیستم غدد درون ریز خواهد شد. قسمتهایی از سیستم غدد درون ریز که به ویژه مستعد پذیرش نوشیدنی هستند، شامل محور استرس است.

محور استرس که از آن به عنوان محور هیپوتالاموس – هیپوفیز – آدرنال و محور HPA نیز شناخته می شود، پاسخ بدن به فشار روانی و جسمی را تحت کنترل قرار می دهد. نوشیدن الکل محور استرس را تحریک کرده و منجر به افزایش سطح کورتیزول می شود. این امر باعث می شود بدن نسبت به حالت عادی واکنش شدیدتری نسبت به استرس نشان دهد. نوشیدن الکل همچنین ممکن است به محور هیپوتالاموس – هیپوفیز – تیروئید یا HPT آسیب برساند که عملکرد تیروئید را تحت کنترل قرار می دهد.

سطح غیر طبیعی هورمون تیروئید ممکن است ناشی از اثرات نوشیدن بر روی این سیستم باشد که منجر به علائمی مانند افزایش وزن و تغییرات خلقی خواهد شد. سیستم غدد درون ریز همچنین در کنترل چرخه روزانه و خواب نقش مهمی را ایفا می کند، سیستم دیگری که در اثر نوشیدن زیاد به آن آسیب خواهد رسید.

الکل و سیستم ایمنی بدن

الکل و سیستم ایمنی بدن

الکل و سیستم ایمنی بدن

همان محور HPA که در عملکرد سیستم غدد درون ریز نقش دارد، ارتباط تنگاتنگی با سیستم ایمنی بدن دارد.

نوشیدن الکل موجب می شود سلول های سیستم ایمنی بدن که در مقابله با عفونت هایی مانند مونوسیت ها، نوتروفیل ها و سلول های کشنده طبیعی دخیل هستند، کاهش یابد. نوشیدن الکل با تداخل در فعالیت این سلول ها، شما را در معرض ابتلا به عفونت و بیماری قرار خواهد داد. در مطالعه ای که اخیراً انجام شده است، افرادی که بیش از حد مشروبات الکلی مصرف می کنند، 61٪ بیشتر از سایر افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند.

الکل و التهاب

نوشیدن بیش از حد و طولانی مدت الکل با التهاب مزمن در بدن ارتباط تنگاتنگی دارد.

الکل، مواد شیمیایی به نام سیتوکین ها که باعث التهاب می شوند را افزایش می دهد. نوشیدن الکل، همچنین میزان کورتیزول بدن را افزایش می دهد (کورتیزول هورمون استرس است که با التهاب ارتباط دارد). از آنجا که التهاب ممکن است در تمام قسمت های بدن رخ دهد، متخصصان فکر می کنند که احتمال اینکه هر عضوی از بدن تحت تأثیر التهاب مربوط به الکل قرار گیرد، زیاد است.

الکل و سلامت جنسی / تولید مثل

نوشیدن الکل، تاثیر زیادی بر سلامت جنسی و تولید مثل دارد.

تا حدودی، این امر به دلیل اثرات نوشیدن زیاد بر محور هیپوتالاموس – هیپوفیز – گناد، یا HPG است. این سیستم هورمونی برای عملکرد مناسب سیستم تولید مثل ضروری است. آسیب الکل به محور HPG، تأثیرات منفی بر روی موارد زیر خواهد گذاشت:

لیبیدو

افرادی که با اختلال مصرف الکل دست و پنجه نرم می کنند، میل جنسی کمتری نسبت به سایر افراد دارند.

باروری

نوشیدن بیش از حد، منجر به ناهنجاری در هورمون های تولید مثل مانند تستوسترون، استروژن و پروژسترون خواهد شد که وجود این هورمون ها در امر باروری بسیار ضروری است. از آنجایی که بسیاری از هورمون های مورد نیاز برای باروری در سایر سیستم های بدن نیز مورد استفاده قرار می گیرند، کاهش باروری نیز می تواند با تغییرات خلقی، ضعف حافظه، پوکی استخوان و عدم رشد عضلات در ارتباط باشد.

اما موارد گفته شده تنها بخشی از اثرات سوء مصرف الکل می باشند که هر کدام به تنهایی می تواند صدمات متعددی بر زندگی مصرف کننده وارد کنند به همین جهت تنها رویکرد صحیح در جهت مقابله با این اثرات، ترک الکل تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه می باشد.

الکل و سیستم اسکلتی / عضلانی

الکل باعث افزایش مشکلات سیستم اسکلتی عضلانی، مانند پوکی استخوان می شود، وضعیتی که با پوکی استخوان تشخیص داده می شود و شما را در معرض شکستگی قرار می دهد. نوشیدن الکل می تواند در افزایش و کاهش میزان کلسیم و ویتامین D بدن تداخل ایجاد کند.

هر دوی این ها برای داشتن استخوان های قوی و سالم ضروری هستند. تغییرات هورمونی در تستوسترون و استروژن به دلیل نوشیدن زیاد، باعث پوکی بیشتر استخوان خواهد شد.

ترک الکل

عوارض جانبی اجتماعی الکل

عوارض جانبی اجتماعی الکل

از آنجا که الکل نقش مهمی در زندگی فرد ایفا می کند، ممکن است سایر فعالیت ها یا سرگرمی هایی که قبلاً از انجام آنها لذت می برد را رها کنند. فردی که قبلاً دوست داشته اوقات فراغت خود را با پخش موسیقی و یا معاشرت با دوستان خود سپری کند، اکنون بیشتر وقت خود را در یک بار بگذراند.

مدرسه و کار

چنین مشکلاتی ممکن است در مدرسه یا محل کار نیز بوجود آید.

الکل ممکن است حافظه، مهارت های حرکتی و توانایی های شناختی فرد را تحت تاثیر قرار دهد و به راحتی منجر به تاخیر و کاهش در عملکرد مرتبط با کارهای دانشگاهی یا شغلی شود. اکثر مردم در حال مستی، تغییر نگرش را تجربه می کنند و همچنین گستاخ تر، احمقانه یا ستیزه جویانه تر رفتار می کنند.

این تغییر نگرش ممکن است باعث ایجاد مشکل در یک محیط آموزشی یا حرفه ای شود. هرچه الکل بیشتری مصرف کنید، تأثیر آن بیشتر خواهد بود: 33٪ از افرادی که بیش از حد  مشروبات الکلی مصرف می کنند، گزارش کرده اند که مصرف الکل روی حرفه یا شغل آنها تاثیر منفی می گذارد، اما 18 درصد از افرادی که به میزان کم و یا متوسط ​​الکل مصرف می کنند، چنین گزارشی داده اند.

توانایی های فرزندپروری

بیش از 10٪ از کودکان با والدینی زندگی می کنند که با سوء مصرف الکل دست و پنجه نرم می کنند.

این کودکان بیشتر در معرض خطر ابتلا به سوء مصرف و بی توجهی قرار دارند. علاوه بر این، در دراز مدت، این کودکان بیشتر در معرض خطر سوء مصرف الکل در آینده و همچنین بیماری های روان مانند افسردگی و اضطراب قرار دارند. در نظرسنجی جامع الکل، افرادی که بیش از حد الکل مصرف می کنند، 96٪ بیشتر از همسالان خود، تاثیر منفی نوشیدن الکل بر توانایی های فرزندپروری خود را گزارش کرده اند.

تأثیر مالی

نوشیدن بیش از حد الکل ممکن است تأثیر مالی فراوانی روی فردی که الکل می نوشد داشته باشد. علاوه بر هزینه های خرید الکل، مشروبات الکلی اغلب باید با پرداخت هزینه های سلامتی ناشی از الکل و همچنین هزینه های حقوقی و تصادفات وسایل نقلیه موتوری ناشی از الکل مقابله کنند.

تأثیر بر بهداشت

اعتیاد به ماده ای مانند الکل ممکن است تاثیر چشمگیری در بهداشت فردی داشته باشد. ممکن است فرد بوی الکل دهد و لباسش را عوض نکند و به اندازه قبل استحمام نکند. علاوه بر این، نوشیدن بیش از حد ممکن است باعث کم توجهی نسبت به بهداشت دهان، از جمله دندانها و سلامت کلی دهان شود.

تأثیر حقوقی

نوشیدن زیاد الکل، مشکلات حقوقی مختلفی را به دنبال خواهد داشت.

این مشکلات شامل مواردی چون توقیف خودرو، جریمه نقدی و احتمال زندان برای رانندگانی است که با وجود مصرف الکل رانندگی می کنند. قاضی پس از محکومیت، گواهینامه رانندگی فردی که الکل مصرف کرده است را می تواند لغو یا محدود کند.

به نوبه خود، این پیامدهای قانونی ممکن است شغل فرد را به خطر بیندازد و حتی ممکن است بر توانایی او در حضانت فرزندان خود تأثیر بگذارد. در یک مطالعه ای که اخیرا انجام شده است، 16.3٪ از افراد زیادی که بیش از حد مشروبات الکلی مصرف می کنند، مشکلات قانونی مربوط به الکل را گزارش کرده اند. آنها خطر ابتلا به یک مسئله حقوقی را در مقایسه با افرادی که که به میزان کم و یا متوسط مصرف کرده اند، در حدود 66٪ افزایش داده اند.

ترک الکل

تداخل اعتیاد به الکل

تداخل اعتیاد به الکل

اگر شما یا یکی از عزیزانتان با اعتیاد به الکل دست و پنجه نرم می کنید یا در تلاش برای ترک الکل هستید، حتما به دنبال کمک حرفه ای باشید. کمپ ترک اعتیاد جمشیدیه به عنوان بهترین کمپ ترک اعتیاد شبانه روزی تهران با کادری مجرب در زمینه ترک الکل و کمک به افراد در بهبودی از اعتیاد به الکل آماده خدمت رسانی به شما می باشد. با یکی از کارشناسان دلسوز ما تماس بگیرید تا به شما در راه رسیدن به آینده ای روشن و سالم تر کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *