سیگار ها و قلیان های لاکچری سرطان زا هستند؟
23 مرداد 1400
ترک اعتیاد در کمپی متفاوت در شمالی ترین نقطه تهران
24 مرداد 1400
نمایش همه

آمفتامین‌ ها

آمفتامین‌ها، گروهی از مواد محرک مغزی هستند که از نظر ساختمانی با ناقل های عصبی و نوراپی نفرین ، اپی نفرین و دوپامین مربوطند و به نام داروهای مقلد سمپاتیک یا محرک سیستم عصبی مرکزی نیز معروف هستند . آمفتامین ها آزادسازی دوپامین را افزایش می دهند.افزایش دوپامین باعث افزایش انرژی وایجاد روان پریشی می‌گردد.

شکل

این مواد معمولاً به شکل پودر سفید و گاه متمایل به قهوه ای روشن و بلورهای کریستالی شفاف،یا مایع زرد – قهوه‌ای دیده می‌شوند. که از معروف‌ترین مشتقات آن، شیشه می‌باشد.

شیوه ی مصرف

خوراکی، بویایی، انفیه، کشیدن ، تزریق و سیگاری. گاهی اوقات مصرف با مشروبات الکلی سبب می شود فرددست به کارهایی بزند که درشرایط عادی هیچ گاه آن راانجام نمی دهد . شکل تزریقی آن از همه ی شیوه ها خطرناک تر است و عوارض زود هنگام تری دارد.

آمفتامین سریع از راه دهان جذب می شود و آثار آن 1 تا 2 روز طول می کشد .مصرف مداوم آن باعث می شودکه فرد درهرباردوز(مقدار مواد مصرفی را)مصرف را افزایش دهد. اگرچه اکثراین تاثیرات به وسیله ی داروهای دیگر نیز می تواند به وجود آید اما مت آمفتامین افراد را جذب می کند زیرا برای مدت طولانی فرد را سرخوش نگه می دارد.

عوارض کوتاه مدت

خونریزی

اضطراب

توهم

گرفتگی فک، پارگی زبان

سرگیجه

کابوس شبانه واختلال خواب

افزایش دمای بدن

تهوع

تاکی کاردی(افزایش تعداد ضربان قلبی)

میدریاز(گشاد شدن مردمک‌ها)

اختلالات عملکرد جنسی

ساییدن دندان

ازبین رفتن حافظه کوتاه مدت

مصرف اين ماده به صورت خوراكي نيز احساس لذت و رضايت مندي بالايي را در فرد ايجاد مي كند اما اين احساس به صورت حمله لحظه اي يا شوك آني نمي باشد. مصرف مت‌آمفتاين اگر با مشروبات الكلي همراه گردد موجب مي شود كه فرد اعمالي را مرتكب شود كه در حالت عادي به هيچ وجه حاضر به انجام آن نيست . ( احساس شرم و حيا را از دست می‌دهد.)

عوارض دراز مدت

افکار خودکشانه

رهاکردن دوستان پیشین

آسیب مغزی

آسیب به کلیه

آسیب کبدی

پرخاشگری

وسوسه شدید

احساس خستگی

آنمی آپلاستیک(کم خونی)

ژنیکوماستی(بزرگ شدن پستان ها)

سقط جنین

ولی مهم ترین و خطرناک ترین عارضه ی روانی آمفتامین بیماریی به نام روان پریشی مت آمفتامین است . روان پریشی یک حالت مغزی شبیه شیزوفرنیا می باشد، و اثرات آن عبارتند از : اختلال و آشفتگی، وحشت، سراسیمگی، هذیان گویی، بدبینی (پارنویا)، توهم بینایی، شنوایی و لامسه ، احساسات ناخوشایند ( احساس گزش توسط حشرات ). این حالت به علت توهم و بدبینی شدید می‌تواند منجر به خودکشی یا دیگرکشی (قتل) گردد وبه طور کلی فرد رفتارتهاجمی پیدا می‌کند. به همین خاطر مصرف کنندگان آمفتامین در زمینه روابط خانوادگی واجتماعی دچار مشکل می شوند.

1 Comments

  1. زهرا گفت:

    برای اطلاعات بیشتر اعتیاد کتاب روانشاسی اعتیاد خانوم دکتر ثریااسلام دوست رو مطالعه کنید به شکل رایگان پی دی افش هست نام در تلگرام سرچ کنید هر عزیزی که این مطلب رو خوند و به دردش خورد لطفا برای فرج آقا امام زمان ، سلامتی همه جوانان و افراد در دام مواد و گرفتار نشدن خود خانواده و نزدیکانتون 3 تا صلوات بفرستید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *