مدتهاست که بحث ورود شیشه به آرایشگاههای زنانه مورد موضوع و نگرانی بود. درحالحاضر سوال اینجاست که ریشههای استقبال برخی زنان از مصرف شیشه در آرایشگاهها چه بوده است و آیا هنوز چنین افرادی وجود دارند یا خیر؟ در مورد علل ریشهای مصرف شیشه در زنان باید گفت بسیاری از آنان به خاطر کمکردن وزن به سمت مصرف این ماده کشیده شدهاند. زیرا شیشه اشتها را کاهش میدهد و فرد به مرور زمان ذخایر بدنش به اتمام میرسد. البته در تبلیغات این محصول ذکر شده که شیشه چربیسوز است و باید به استحضار شما برسانم که هنوز در نظام دارویی جهان کپسول یا داروی چربیسوز ساخته نشده است. علت همه این اشتباهات رایج، ناتوانی تحمل شرایط سخت مانند رژیم و ورزش است. همه میخواهند بدون زحمت و با خوردن لاغر شوند.
نکته جالب اینجاست که باز میگویند چیزی نیست که ما بخوریم و لاغر شویم؟ یعنی هنوز برای لاغری به دنبال خوردن هستند. از سوی دیگر، بسیاری افراد ارزش سلامت خود را نمیدانند و حاضرند به بهای زیبایی همهچیز خود را از دست بدهند. این افراد اصلا تصور نمیکردند که روزی به دام مصرف شیشه بیفتند و این نکته را نیز کسی بهشان نگفته بود که شیشه گاهی با یکبار مصرف نیز اعتیادآور است. ذکر این نکته الزامی است که با مصرف شیشه فرد دچار بیاشتهایی بیمارگونه میشود و وقتی از خوردن دست بکشد، تمامی مواد مغذی به یکباره به بدنش نمیرسد و اینبار با فقر شدید غذایی دچار تحلیل بافتی و درنهایت از دست رفتن ذخایر اساسی بدن خواهد شد. در این موارد بخشی از عضلات و بافتهای ضروری بدن فرد نیز از بین میرود و بیماران به اشتباه این امر را معادل لاغری میدانند.
برخی افراد به علت درک نادرست از ابعاد بدنشان نمیتوانند از شکل بدنشان رضایت داشته باشند و همیشه از شرایط فیزیکی خود شکایت دارند. در این میان میتوان به برخی بدنسازان اشارهکرد که با وجود هیکل متناسب، همچنان به مصرف داروهای نیروزا و هورمونهای مضر برای سلامتی ادامه میدهند. این افراد دایما بهدنبال بهدست آوردن اندامی درشتتر و بزرگتر هستند و هیچگاه از رشد اندامهایشان راضی نمیشوند. این افراد نیز با وجود پرداختن به ورزش به علت اینکه درک درستی از سلامت ندارند، ممکن است به اعتیاد گرفتار شوند. زنانی که در آرایشگاهها معتاد شدند همه اضافهوزن شدید ندارند و همگان از مصرف شیشه توسط این بیماران متعجب میشوند.
چراکه این افراد نیز با اضافهوزن جزیی بهدنبال کاهش چشمگیر وزن هستند و این مسأله با ادامه مصرف منجر به آسیبهای شدید آنها میشود. جالب این است که این بیماران بعد از وابستگی به شیشه دیگر حتی توانایی حفظ اندامهای قبلی خود را نیز ندارند و از شرایط قبلی خود بسیار بیشتر افت میکنند. درحالحاضر آمار اعتیاد به شیشه در کشور کاهش یافته است و البته در این میان کارزارهای رسانهای پیشگیری از مصرف شیشه در کشور که توسط سازمان بهزیستی کشور اجرا شده نیز تأثیر بسزایی داشته است. البته در طول سالهای اخیر به علت تولید شیشه در داخل کشور، قیمت آن بسیار کاهش یافته بود که در سالجاری به علت جلوگیری از ورود بیرویه مواد اولیه ساخت این ماده، قیمت آن بسیار افزایش یافت و از حدود کیلویی ۵٠میلیونتومان به حدود ١۵٠میلیونتومان رسید.
خود این مسأله افزایش قیمت، باعث شد تا قشر عظیمی از مصرفکنندگان خود به خود از مصرف آن خودداری کنند و بسیاری از این بیماران به مصرف تریاک و هرویین روی آوردند. اما هنوز هم در مراکز درمانی ردپای آغازکنندگان مصرف شیشه در آرایشگاهها به چشم میخورد. درحالحاضر مصرف شیشه در بین زنان مراجعهکننده به آرایشگاهها کاهش یافته است اما میبایست مراقب شیوع دوباره این مشکل باشیم. جالب است که طی روزهای اخیر تماسهایی گرفته شدهاست که آیا این کرمهایی که در ماهوارهها تبلیغ میکنند و بهوضوح نشان داده میشود که چربی از زیر پوست خارج میشود صحت دارد یا خیر؟ باید پاسخ داد که خیر چنین روشی نیز برای کمکردن چربی اصلا امکان ندارد و این مسأله هم در گروه همان کپسولهای چربیسوز و سایر روشهای کمزحمت و بیارزش است.
چرا باید ادعاهای برخی شبکهها و افراد را بدون دلیل پذیرفت؟ برخی مشاغل نیز بیش از سایرین در معرض مصرف شیشه هستند. از آن جمله میتوان به برخی مشاغل با استرس بالا و تغییر ساعات خواب اشاره کرد. کسانیکه از افسردگی رنج میبرند هم ممکن است با یکبار مصرف شیشه به آن معتاد شوند. در طول سالهای گذشته، اعتیاد در بین مردان به نسبت زنان حدود ٩برابر بود بدینمعنی که در قبال یک زن معتاد ٩ مرد معتاد وجود داشت. اما با ورود شیشه در آرایشگاههای زنانه میزان این نسبت تغییر کرد و تعداد زنان معتاد به یکباره افزایش یافت و در میان برخی مواد این رشد اعتیادگونه، قابلتوجه بود.
مبارزه فقط با انواع مواد رایج این مشکل را ایجاد میکند که بهمحض ورود یک ماده جدید، مصرفکنندگان آن ماده بسیار افزایش مییابند و بهدنبال آن میبایست تمامی رسانهها و کانالهای آموزشی کشور به تبیین مضرات این ماده جدید بپردازند. در صورتیکه ما باید با اعتیاد و مصرف هرگونه ماده مضر برخورد کنیم. امید است تا با آگاهسازی صحیح در بین مردم جامعه بتوانیم با موضوع مصرف مواد مضر از همان سنین کودکی مبارزه کنیم و این فرهنگ را بهوجود بیاوریم تا جوانان کشورمان هیچگاه خریدار هیچگونه ماده مضر برای سلامت نباشند. در آن صورت نیازی به کنترل مواد، داروهای غیرمجاز و مواد غذایی مضر نخواهیم داشت.